• Welkomsbericht
Welkom op het snelste forum van Nederland en België
Op dit forum vindt u alle informatie over de Volkswagen Golf GTI, de Golf R, de Polo GTI, de Up GTI, de Scirocco R en alle andere snelle Volkswagens.

 • Car or Project Of The Month
Heey Mede vag liefhebbers!

Wie ben ik?
Leuk dat ik ben uitgekozen voor de nieuwe rubriek “auto van de maand”! Mijn naam is dus Mark en kom uit Groningen. Ben zelf zzp'er in de wegenbouw en ben graag zoveel mogelijk bezig met auto`s of alles wat hier mee te maken heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar auto`s uit de VAG groep, maar een ander speciaal model kan ik zeker wel waarderen.

Afbeelding

Wat rij ik momenteel?
Momenteel heb ik een golf 6 r uit 2012, rond de 50k km voorzien van bijna alle opties inclusief de echt formidabel zittende schaal stoelen. De auto is voorzien van een RS3 motor en bijbehorende DQ500 versnellingsbak, de motor levert nu 435pk met 650 nm koppel. Met launchcontrol schiet de auto rond de 3.5 seconde naar de 100 en met flink doortrappen kom ik iets over de 300.

Afbeelding

Tot stilstand kom ik met de rs4 big brake kit. Het onderstel is voorzien van een Bilstein B16 schroefset, deze staat momenteel afgesteld op stand 7 van 10 richting de sport stand. Hierdoor is de auto echt extreem stijf en rijd als een blok op de weg, rij comfort is niet echt meer aan de orde :P Maar met ca. 5000 km per jaar vind ik dit ook niet heel erg belangrijk. De auto staat op 19 inch centerlock velgen van een porsche 911 en zit nog te twijfelen om deze zwart te maken, meningen hierover zijn natuurlijk welkom 😉

Afbeelding

Verdere aanpassingen zijn onder andere, compleet aangepast uitlaat systeem en een HF intercooler.
In de toekomst wil ik graag de standaard turbo vervangen voor een TTE625 turbo, hiermee hoop ik tussen de 600 en 650 pk uit te komen.

Afbeelding

In de weekenden probeer ik samen met mijn vriendin af een toe een meeting te pakken. Helaas door tijd gebrek hebben we er dit jaar te weinig gezien. We zijn onder andere wel geweest op de A7 meeting in Drachten, supercar Sunday in Assen en veel meetings van een gti/r vrienden groeps app. Hier spreken we meestal af op “the wall” in Utrecht. Ook proberen we 2 keer per jaar met zijn allen naar de Nürburgring te gaan. De Nürburgring meetings kijken we altijd echt naar uit, de sfeer, de omgeving, de auto`s en de mensen zijn echt geweldig!

Afbeelding

Afbeelding

Op mijn instagram account staan nog meer foto's en film materiaal. Jullie kunnen mij vinden als Mark_mk6r25


Onderstaande filmpjes kunnen jullie de brute acceleratie bewonderen.


 • Sponsor acties
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht

 • Laatste Nieuws
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht

 • Partners/sponsors

 •  Google Ads


 •  Statistieken
 • Aantallen
  Aantal berichten 152677
  Aantal onderwerpen 11852
  Totaal Aankondigingen: 0
  Totaal Stickies: 37
  Totaal Bijlagen: 0

  Onderwerpen per dag: 4
  Berichten per dag: 56
  Gebruikers per dag: 1
  Onderwerpen per gebruiker: 3
  Berichten per gebruiker: 44
  Berichten per onderwerp: 13

  Aantal leden 3448
  Ons nieuwste lid is Deveron_