Active display

Bespreek hier alles met betrekking tot de mkVII.
Tommy301
Berichten: 32
Lid geworden op: 24 jun 2018, 18:50
Type auto: Golf MK7 GTI
Locatie: Amsterdam

Active display

Bericht door Tommy301 » 23 sep 2018, 07:56

Heeft er iemand enig idee of het active display te monteren in de gti uit 2013?

Volgens de verkoper kan dit prima maar ik wil het toch eerst even zeker weten voordat ik hem aanschaf.

Gebruikersavatar
ChielED35
Global Moderator
Berichten: 1947
Lid geworden op: 06 jun 2016, 16:24
Type auto: Golf MK7 R

Re: Active display

Bericht door ChielED35 » 23 sep 2018, 08:31

Ja het kan wel, maar let wel op de kilometerstand op het nieuwe display. Dat moet dacht ik onder de 500km ivm het aanpassen van de kilometerstand. Stuur anders Tolunay hier op het forum een berichtje, die weet dat
New: Golf MK7 R Lapiz Blue
Sold: Leon Cupra JD stage 2 - 407 PK - 541 NM
Sold: R20 Rising Blue/ 335 PK - 433 NM/ OZ Ultra's 19"
Sold: Candy white EDITION 35 - JD stage 2 / CTS intake / 357 PK - 460 NM/ OZ Ultra's 19"

Tommy301
Berichten: 32
Lid geworden op: 24 jun 2018, 18:50
Type auto: Golf MK7 GTI
Locatie: Amsterdam

Re: Active display

Bericht door Tommy301 » 23 sep 2018, 09:02

Thnx voor je reactie zal hem even even een bericht sturen

pasiee
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 aug 2014, 17:13
Type auto: Golf 6 GTI
Locatie: Zuid-holland

Re: Active display

Bericht door pasiee » 23 sep 2018, 10:53

Het kan, Heb informatie ingewonnen.

2de hands staan er wel aardig wat te koop alleen moet je wel beschikken over een MIB2 navigatie anders werkt de navigatie niet op je active display.

De prijzen inclusief coderen en een nieuwe/2de hands kwamen uit tussen de 2000/3000 euro.

Als je een MIB2 hebt dan is het stukken goedkoper

Tommy301
Berichten: 32
Lid geworden op: 24 jun 2018, 18:50
Type auto: Golf MK7 GTI
Locatie: Amsterdam

Re: Active display

Bericht door Tommy301 » 23 sep 2018, 11:24

Wat ik zo zie is dat een mib2 navigatie de discoverie pro is klopt dat?

Heb zelf niet de pro als ik deze er ook bij zou moeten kopen vind ik het een beetje te gek worden.

Alhoewel de teller wel behoorlijk geil is heheh

pasiee
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 aug 2014, 17:13
Type auto: Golf 6 GTI
Locatie: Zuid-holland

Re: Active display

Bericht door pasiee » 23 sep 2018, 14:05

Tommy301 schreef:
23 sep 2018, 11:24
Wat ik zo zie is dat een mib2 navigatie de discoverie pro is klopt dat?

Heb zelf niet de pro als ik deze er ook bij zou moeten kopen vind ik het een beetje te gek worden.

Alhoewel de teller wel behoorlijk geil is heheh
Je kan het als het goed is bij systeem informatie zien.

Ja als je die niet hebt is het een dure grap en om dat nou alleen voor de tellers enzo te doen gaat mij net wat te ver😂

Gebruikersavatar
Henniej
Berichten: 984
Lid geworden op: 29 dec 2016, 11:32
Type auto: RS3

Re: Active display

Bericht door Henniej » 23 sep 2018, 17:05

Maar mocht je het doen etc. etc. Kan ik de teller wel voor je wijzigen op welke stand jij het ook zou willen, haha. MK4, MK5, MK6, MK7, MK7.5 allemaal.
Volkswagen Golf 7 GTI DSG PERF 407 PK.
  • VERKOCHT!| Audi RS3 2015 2.5 TFSI QUATTRO 520 PK / 611 NM LOBA LO500P.
    VERKOCHT!| Volkswagen Golf 7 GTI 436 PK.
    VERKOCHT!| Volkswagen Golf 6 GTI EDITION 35 435 PK.

Gebruikersavatar
Vissa
Berichten: 484
Lid geworden op: 26 aug 2017, 18:12
Type auto: Golf MK7 Clubsport
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Active display

Bericht door Vissa » 23 sep 2018, 21:10

Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)

Tommy301
Berichten: 32
Lid geworden op: 24 jun 2018, 18:50
Type auto: Golf MK7 GTI
Locatie: Amsterdam

Re: Active display

Bericht door Tommy301 » 24 sep 2018, 16:50

Word mij een beetje te gek allemaal dan maar thnx voor de info heren.

Zonder nog een nieuw topic weer te openen passen de clubsport stoelen 1 op 1 in de gti 2013 iemand enig idee?

Groetjess

Gebruikersavatar
jaco
Berichten: 259
Lid geworden op: 17 mei 2011, 23:36
Type auto: Golf GTI Clubsport
Locatie: Achterhoek

Re: Active display

Bericht door jaco » 24 sep 2018, 20:07

Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...

Gebruikersavatar
Vissa
Berichten: 484
Lid geworden op: 26 aug 2017, 18:12
Type auto: Golf MK7 Clubsport
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Active display

Bericht door Vissa » 24 sep 2018, 20:19

jaco schreef:
24 sep 2018, 20:07
Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...
Ik wil echt heel graag het digitale display i.c.m. het nieuwe Discover Pro systeem. Ik wilde bijna de CS verkopen en een MK7.5 GTI terug kopen, tot ik zag dat retrofitten een optie is.

Het project gaat lopen, wordt zeker weten heel erg prijzig, maar aan de andere kant weer veel goedkoper dan de CS inruilen voor een MK7.5 GTI. :lol:

Ik hou jullie op de hoogte! :)

lpspuntnl
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 okt 2018, 15:09
Type auto: Golf GTI Perf MK7

Re: Active display

Bericht door lpspuntnl » 24 okt 2018, 08:23

Vissa schreef:
24 sep 2018, 20:19
jaco schreef:
24 sep 2018, 20:07
Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...
Ik wil echt heel graag het digitale display i.c.m. het nieuwe Discover Pro systeem. Ik wilde bijna de CS verkopen en een MK7.5 GTI terug kopen, tot ik zag dat retrofitten een optie is.

Het project gaat lopen, wordt zeker weten heel erg prijzig, maar aan de andere kant weer veel goedkoper dan de CS inruilen voor een MK7.5 GTI. :lol:

Ik hou jullie op de hoogte! :)
Ik ben heel benieuwd Vissa. Mijn Golf uit 2014 heeft de Discover Pro en ik wil ook graag het Active Display / Virtuele Cockpit monteren.
Hou ons op de hoogte!

Gebruikersavatar
Vissa
Berichten: 484
Lid geworden op: 26 aug 2017, 18:12
Type auto: Golf MK7 Clubsport
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Active display

Bericht door Vissa » 24 okt 2018, 10:36

Helaas nog niks opgeschoten, beide systemen staan nog in backorder. :(

ferry
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 aug 2014, 14:39
Type auto: golf mk5 gti ed 30

Re: Active display

Bericht door ferry » 24 okt 2018, 14:18

hveroniqueh22 schreef:
24 okt 2018, 12:24
Ik had dezelfde problemen

SPAM!!!
Mooie reklame haha.
Mercedes b-klasse full options.
Ex edition 30

Gebruikersavatar
ChielED35
Global Moderator
Berichten: 1947
Lid geworden op: 06 jun 2016, 16:24
Type auto: Golf MK7 R

Re: Active display

Bericht door ChielED35 » 24 okt 2018, 15:57

ferry schreef:
24 okt 2018, 14:18
hveroniqueh22 schreef:
24 okt 2018, 12:24
Ik had dezelfde problemen

SPAM!!!
Mooie reklame haha.
En doeiiiiii :mrgreen:
New: Golf MK7 R Lapiz Blue
Sold: Leon Cupra JD stage 2 - 407 PK - 541 NM
Sold: R20 Rising Blue/ 335 PK - 433 NM/ OZ Ultra's 19"
Sold: Candy white EDITION 35 - JD stage 2 / CTS intake / 357 PK - 460 NM/ OZ Ultra's 19"

lpspuntnl
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 okt 2018, 15:09
Type auto: Golf GTI Perf MK7

Re: Active display

Bericht door lpspuntnl » 08 dec 2018, 23:30

Zijn er al vorderingen in het project?

Gebruikersavatar
spikehome
Berichten: 89
Lid geworden op: 21 jan 2018, 13:06
Type auto: Golf7GTIPerformance
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Active display

Bericht door spikehome » 09 dec 2018, 07:25

Volgens mij doet bm parts dit ook volgens mijn dealer.
https://www.bmonderdelen.nl
Golf GTI Performance bj2016 Afbeelding Afbeelding
Volkswagen Up Move bj2016 Afbeelding Afbeelding
Oude Golf 7 1.2 DSG business bj2015 Afbeelding Afbeelding
Oude Golf 1.2 Highline bj2011 Afbeelding Afbeelding

Josmk7
Berichten: 36
Lid geworden op: 09 sep 2018, 08:54
Type auto: Golf mk7 gti
Locatie: België

Re: Active display

Bericht door Josmk7 » 16 dec 2018, 22:06

pasiee schreef:
23 sep 2018, 10:53
Het kan, Heb informatie ingewonnen.

2de hands staan er wel aardig wat te koop alleen moet je wel beschikken over een MIB2 navigatie anders werkt de navigatie niet op je active display.

De prijzen inclusief coderen en een nieuwe/2de hands kwamen uit tussen de 2000/3000 euro.

Als je een MIB2 hebt dan is het stukken goedkoper


Klopt niet helemaal.
Hangt ervan af of je de "Most" aansluiting hebt, als je wagen voorzien is van Dynaudio heb je deze sowieso, ook met MIB2 en kun je dus je kaarten op het active display krijgen.

Ik heb dit onlangs laten plaatsen en dan achteraf ook nog Discover Pro gestoken, de Discover Media die erin zat had de most aansluiting dus niet...
jaco schreef:
24 sep 2018, 20:07
Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...
Om hier al een antwoord op te geven, wat je nodig hebt en de (richt)prijzen:
Active info display met trim: nieuw 1000,-
Of
Gebruikt (en dus geen correcte kmstand) 600,-
Glasvezel kabel: 60,-
Discover Pro (uit UK): 1000,-
Omlijsting: 50,-

De reden waarom ik toch voor de upgrade naar de Discover Pro ben gegaan was omdat ik geen App connect en voice control had en deze wel echt wilde, maar de dealer hiervoor ruim 300 euro vraagt. Nu heb 'k dat dus allemaal, plus DAB+, performance monitor, kaart op dashboard en nog wat leuks en heb 'k de Media kunnen verkopen voor 550,- dus was het eigenlijk 'maar' een kleine meerprijs.

Akabooy
Berichten: 56
Lid geworden op: 11 nov 2016, 11:18
Type auto: Golf 7 R-Line

Re: Active display

Bericht door Akabooy » 17 dec 2018, 01:01

Josmk7 schreef:
16 dec 2018, 22:06
pasiee schreef:
23 sep 2018, 10:53
Het kan, Heb informatie ingewonnen.

2de hands staan er wel aardig wat te koop alleen moet je wel beschikken over een MIB2 navigatie anders werkt de navigatie niet op je active display.

De prijzen inclusief coderen en een nieuwe/2de hands kwamen uit tussen de 2000/3000 euro.

Als je een MIB2 hebt dan is het stukken goedkoper


Klopt niet helemaal.
Hangt ervan af of je de "Most" aansluiting hebt, als je wagen voorzien is van Dynaudio heb je deze sowieso, ook met MIB2 en kun je dus je kaarten op het active display krijgen.

Ik heb dit onlangs laten plaatsen en dan achteraf ook nog Discover Pro gestoken, de Discover Media die erin zat had de most aansluiting dus niet...
jaco schreef:
24 sep 2018, 20:07
Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...
Om hier al een antwoord op te geven, wat je nodig hebt en de (richt)prijzen:
Active info display met trim: nieuw 1000,-
Of
Gebruikt (en dus geen correcte kmstand) 600,-
Glasvezel kabel: 60,-
Discover Pro (uit UK): 1000,-
Omlijsting: 50,-

De reden waarom ik toch voor de upgrade naar de Discover Pro ben gegaan was omdat ik geen App connect en voice control had en deze wel echt wilde, maar de dealer hiervoor ruim 300 euro vraagt. Nu heb 'k dat dus allemaal, plus DAB+, performance monitor, kaart op dashboard en nog wat leuks en heb 'k de Media kunnen verkopen voor 550,- dus was het eigenlijk 'maar' een kleine meerprijs.
Was dit inclusief montage/inleren qua prijzen die je hebt benoemd?

Josmk7
Berichten: 36
Lid geworden op: 09 sep 2018, 08:54
Type auto: Golf mk7 gti
Locatie: België

Re: Active display

Bericht door Josmk7 » 17 dec 2018, 10:26

Monteren had 'k zelf gedaan, is vrijwel plug 'n play, inleren heb 'k 75,- voor betaald maar kan eigenlijk ook zelf als je wat kennis hebt van vcds/vagcom (wat bij mij dus niet het geval was).

Mit46
Berichten: 81
Lid geworden op: 05 sep 2018, 14:11
Type auto: Golf MK7 GTI

Re: Active display

Bericht door Mit46 » 17 dec 2018, 15:35

Wat een super gave info man!!

Gebruikersavatar
surfroy01
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 nov 2018, 13:21
Type auto: Golf 7 GTI PP

Re: Active display

Bericht door surfroy01 » 17 dec 2018, 17:06

Een hoop geld voor een ok gadget, ik had het op mijn Passat B8 incl een HUD en die mis ik dan nog het meest. Vond de active display leuk maar missen nee. Je krijgt op je standaard dashboard ook de GPS aanwijzingen en de nodige info die je kunt selecteren. Ok je kan iets meer pararmeters live in je dashboard tonen maar ik zou voor dat bedrag toch wel andere gadgets aan mijn auto verbouwen. Maar iedereen zijn ding. Vind het wel stoer dat je het zelf geïnstalleerd hebt, chapeau!
The most dangerous nut in my car is the one that holds the throttle, me! :oops:

Daily fun ; Golf 7 GTI Performance 270pk
Track fun; BMW e46 325CI, Ducati 996SPS
Voorheen; Passat B8 R-line/DS5/XC90/XC70/X5/Durango/V40/156/146/33/paar slopels......

lpspuntnl
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 okt 2018, 15:09
Type auto: Golf GTI Perf MK7

Re: Active display

Bericht door lpspuntnl » 17 dec 2018, 20:25

Ik heb even navraag gedaan bij VAS techniek in Zeist.
Hij vertelde mij het volgende:
Teller werkt ook ZONDER vervangen van de regelapparaat van navigatie. Echter is het niet mogelijk de navigatiekaart tussen de tellers te zien.

- Zonder vervangen van de navigatie zijn de kosten incl inbouw 1300 met een nieuwe teller
- Indien de navigatie unit ook vervangen moet worden zit je op 2300 incl werkend maken van App Connect

Dit was nav ons mail contact. Ik ben zelf in bezig van een Discovery Pro maar blijkbaar moet je in bezit zijn van een twee generatie wil je de navigatie in je display hebben.
Daarnaast gaf VAS ook aan dat er GEEN frame beschikbaar is in de honingraat zoals er nu in de GTI’s zitten.

Mij word het dus allemaal even te duur.

pasiee
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 aug 2014, 17:13
Type auto: Golf 6 GTI
Locatie: Zuid-holland

Re: Active display

Bericht door pasiee » 17 dec 2018, 21:30

lpspuntnl schreef:
17 dec 2018, 20:25
Ik heb even navraag gedaan bij VAS techniek in Zeist.
Hij vertelde mij het volgende:
Teller werkt ook ZONDER vervangen van de regelapparaat van navigatie. Echter is het niet mogelijk de navigatiekaart tussen de tellers te zien.

- Zonder vervangen van de navigatie zijn de kosten incl inbouw 1300 met een nieuwe teller
- Indien de navigatie unit ook vervangen moet worden zit je op 2300 incl werkend maken van App Connect

Dit was nav ons mail contact. Ik ben zelf in bezig van een Discovery Pro maar blijkbaar moet je in bezit zijn van een twee generatie wil je de navigatie in je display hebben.
Daarnaast gaf VAS ook aan dat er GEEN frame beschikbaar is in de honingraat zoals er nu in de GTI’s zitten.

Mij word het dus allemaal even te duur.
Dit klopt voor de kaarten heb je een nieuwere Discovery nodig.

Heb zelf ook dynaudio maar geen mib2.

pasiee
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 aug 2014, 17:13
Type auto: Golf 6 GTI
Locatie: Zuid-holland

Re: Active display

Bericht door pasiee » 17 dec 2018, 21:31

Josmk7 schreef:
16 dec 2018, 22:06
pasiee schreef:
23 sep 2018, 10:53
Het kan, Heb informatie ingewonnen.

2de hands staan er wel aardig wat te koop alleen moet je wel beschikken over een MIB2 navigatie anders werkt de navigatie niet op je active display.

De prijzen inclusief coderen en een nieuwe/2de hands kwamen uit tussen de 2000/3000 euro.

Als je een MIB2 hebt dan is het stukken goedkoper


Klopt niet helemaal.
Hangt ervan af of je de "Most" aansluiting hebt, als je wagen voorzien is van Dynaudio heb je deze sowieso, ook met MIB2 en kun je dus je kaarten op het active display krijgen.

Ik heb dit onlangs laten plaatsen en dan achteraf ook nog Discover Pro gestoken, de Discover Media die erin zat had de most aansluiting dus niet...
jaco schreef:
24 sep 2018, 20:07
Vissa schreef:
23 sep 2018, 21:10
Je hebt sowieso een MIB2 systeem nodig, volgens mij zelfs 1 van de nieuwste facelift systemen wil je navigatie gebruiken op het display.

Ik wacht toevallig op antwoord van een gozer in Duitsland wie gespecialiseerd is in het retrofitten van dit soort dingen.

Ik ga voor het nieuwe 9.2 inch Discover Pro systeem i.c.m. het Active info display! 8-)
Interessant project! Hou ons op de hoogte hoe dit uitpakt, ofwel kan dit, wat heb je nodig, indicatie kosten, etc etc.
Ben zelf ook wel geinteresseerd, hoewel ik bang ben dat het best wat gaat kosten...
Om hier al een antwoord op te geven, wat je nodig hebt en de (richt)prijzen:
Active info display met trim: nieuw 1000,-
Of
Gebruikt (en dus geen correcte kmstand) 600,-
Glasvezel kabel: 60,-
Discover Pro (uit UK): 1000,-
Omlijsting: 50,-

De reden waarom ik toch voor de upgrade naar de Discover Pro ben gegaan was omdat ik geen App connect en voice control had en deze wel echt wilde, maar de dealer hiervoor ruim 300 euro vraagt. Nu heb 'k dat dus allemaal, plus DAB+, performance monitor, kaart op dashboard en nog wat leuks en heb 'k de Media kunnen verkopen voor 550,- dus was het eigenlijk 'maar' een kleine meerprijs.
Ik heb dynaudio met mib1

Plaats reactie

Terug naar “GOLF VII GTI”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten