Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bespreek hier alles met betrekking tot de GOLF R in alle uitvoeringen.
Plaats reactie
Fr13ndlyGh0st
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2022, 13:34
Type auto: Golf Mk7-5 R Variant

Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bericht door Fr13ndlyGh0st »

Hello!

Ik ga zoals het er nu naar uitziet binnenkort een Golf Mk7.5 R Variant (bouwjaar eind 2019, begin 2020) uit Duitsland halen, maar ik ben nog zoekende voor wat betreft een paar opties en mogelijkheden. Dus ik ben opzoek naar ervaringen en algemeen aankoopadvies van 7.5R (Variant) rijders!
  • Zijn er 7.5R specifieke aandachtspunten waar ik op moet letten bij aanschaf?
  • DCC, wat zijn de ervaringen (ook met verlaging icm DCC)? En hoe kan ik online zien welke auto dit heeft en welke niet? Is er een bepaalde combinatie van opties(of optie-pakketten) waardoor je met zekerheid kan zeggen dat DCC op de auto zit?
  • Of een auto het Performance Pakket heeft kun je zien door de grijze R remmen toch? Is dit ook altijd met verhoogde topsnelheid (270km/h) of is dit weer een losse optie?
  • Hoe zitten de stoelen, vooral op langere ritten maar ook qua "houvast" tijdens het betere bochtenwerk? Heb nu een Focus ST, met van die voortreffelijke Recaro's, en ten opzichte daarvan lijken de stoelen in de R wat weinig steun te bieden en lijkt vooral de zitting wat vlak.
  • Zijn er mensen die een trekhaak onder hun 7.5R hebben gemonteerd? Ik weet dat je geen trekgewicht op je kenteken hebt, dus dat je officieel niets mag trekken en dat het alleen kan voor een fietsendrager, maar daar gaat het nu juist precies om 😉. Heb op fora gezien dat ze in de UK het voor elkaar hebben gekregen om de originele wegklapbare trekhaak te plaatsen, dus vroeg me af of iemand dat ook al in NL was gelukt.
  • Is het Dynaudio pakket het waard? Of beter zelf de speakers upgraden?
  • Het alarm dat standaard op de auto zit, is klasse 3 toch? In verband met verzekeren en laten upgraden van het alarm systeem.

En qua Mods, denk ik er aan om te beginnen met Racingline R600 intake, turbo inlet pipe, turbo muffler delete en stage 1. Of is het slimmer/beter om dat anders aan te pakken?
Hoe zit het met het GPF/OPF uitlaatgeluid? "Normaal" begin ik altijd met de middendemper ertussenuit halen, om daarna eventueel verder de uitlaat aanpakken. Heeft zo'n middendemper delete zin bij de R?
En iemand ervaring met Powerflex bussen? Is dat een mooie upgrade van onderstel en motorsteun(en), of heeft dat niet heel veel zin?

Zal misschien nog wel wat bijkomen en als er verder nog tips/tricks/aandachtspunten zijn hoor ik het graag, maar bedankt voor de reacties en hulp alvast!


Oh en mocht je nog interesse hebben in een licht gekietelde Focus ST wagon uit 2013 met Sync 3 (Apple Carplay), ST XTA schroefset, mooie lichtgewicht Enkei velgen en 112dkm op de teller, hit me up! 😉
Gebruikersavatar
LL7R
Berichten: 254
Lid geworden op: 17 jan 2022, 22:09
Type auto: Golf 7R

Re: Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bericht door LL7R »

Hej Ghost, welkom op het forum!

Om je van een paar antwoorden te voorzien, maar ik ben ook geen specialist en rij in een 7R, dus onder voorbehoud:
- DCC is een prima optie, vooral als het wegdek wat minder is, is de comfort stand prima. Wel wat deinend, maar soms hoeft het niet niet zo stug.
- Performance pakket zou je ook moeten kunnen herkennen aan een andere dakspoiler. Maar grijze remmen zegt me niets...
- Ik heb stoffen bekleding, dus al iets minder last van "glijden" in de bochten, maar ben het met je eens dat ze minder gekuipt zijn dan de wat meer hardcore broertjes. Maar op lange ritten geen klachten qua zitcomfort.
- Ik heb geen trekhaak...
- Ik heb hele goede verhalen gelezen hier op het forum over de speakerupgrade die op de plek van het reservewiel komt (Helix). Scheelt aanzienlijk in aanschaf vergeleken met Dynaudio. Heb het zelf ook overwogen als upgrade maar heb de voorkeur gegeven aan een thuiskomer.
- Yes klasse 3. Overweeg eventueel een Bearlock, helemaal met een keyless uitvoering.

Qua tuning zitten er een aantal ervaringsdeskundigen en bedrijven hier op het forum. Die kom je vanzelf tegen als je een beetje zoekt.

Succes en hou ons op de hoogte! Altijd leuk!
Gebruikersavatar
Vissa
Berichten: 900
Lid geworden op: 26 aug 2017, 18:12
Type auto: Cupra Formentor 310
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bericht door Vissa »

Niet iedereen weet het, maar het standaard alarm is NIET SCM goedgekeurd. Als de verzekering om een certificaat vraagt bij het afsluiten, of na diefstal, weet dat je geen certificaat kan overhandigen.

Er moet een breekbout geplaatst worden bij de sirene, daarna kan deze SCM gekeurd worden met een certificaat. :)
Current: Cupra Formentor VZ 310 21'
Previous: GTI TCR 20' - i30N 19' - Golf GTI Clubsport 16' - Civic Type R FK2 16' - Astra GTC OPC '13 - Polo GTI 6R '12
Fr13ndlyGh0st
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2022, 13:34
Type auto: Golf Mk7-5 R Variant

Re: Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bericht door Fr13ndlyGh0st »

Bedankt voor de reacties!

Wordt dus sowieso DCC, want zoek juist wat comfort voor de langere snelwegritten maar wil ook een "vlakke" auto op de dijkweggetjes en rotondes. Nu met een schroefset is dat wel iets beter instelbaar, maar nog steeds een compromis. Met DCC kan het dus allebei, fijn!
Ook top voor wat betreft de stoelen, iets minder knus is prima. Maar het lijken de standaard stoelen met iets meer bolster, en de stoelen uit de Polo (6C1) van vrouwlief zijn mijn billen na een uurtje echt wel zat. Goed om te horen dat lange ritten geen probleem is.
En ik denk dat het dan de Dynaudio wordt. Verlaging, intake en chipje allemaal prima, maar geen reserve wiel gaat er niet in hier thuis. Dus die keuze is makkelijk gemaakt dan.

Thanks @Vissa voor de tip van de Breekbout en certificering!
Gebruikersavatar
LL7R
Berichten: 254
Lid geworden op: 17 jan 2022, 22:09
Type auto: Golf 7R

Re: Aankoopadvies 7.5R (Variant)

Bericht door LL7R »

Je hebt ook deze variant van de Helix:
https://shop.volkswagen.nl/auto-access ... &cid=3016
Plaats reactie

Terug naar “GOLF "R"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten