• Welkomsbericht
Welkom op het snelste forum van Nederland en België
Op dit forum vindt u alle informatie over de Volkswagen Golf GTI, de Golf R, de Polo GTI, de Up GTI, de Scirocco R en alle andere snelle Volkswagens.

 • Laatste Nieuws
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht

 • Car or Project Of The Month
Wie ben ik?
Allereerst dank dat ik mijn auto mag uitlichten via deze leuke en nieuwe rubriek.
Mijn naam is Nigel, 25 jaar oud en woon in de prachtige omgeving van de Betuwe.
Velen van dit forum zullen mij al kennen van de witte Golf 6 R.
In het dagelijks leven ben ik werkvoorbereider bij een bouwbedrijf. Buiten de momenten dat ik niet aan het werk ben is mijn leven vooral auto gerelateerd. Dit is al van kleins af aan en is dus ook echt met de paplepel ingegoten.

Afbeelding

Afbeelding

Nadat mijn vader een aantal jaar geleden zijn Passat R36 kocht, sloeg het ‘snelle VW’ virus ook helemaal bij mij over en heb ik een Golf 5 R32 gekocht. In mijn voorstel topic valt het hele verhaal wat hieruit volgde terug te lezen.

Afbeelding

Afbeelding

Wat rij ik momenteel?
Zoals ik hierboven reeds schreef reed ik tot aan begin van dit jaar een witte Golf 6 R die niet meer helemaal standaard was😉 Aangezien snelheid heel snel wend, wilde ik toch weer iets sneller hebben maar ook vooral iets moderner. Na lang twijfelen wat de opvolger moest worden ben ik toch wederom voor een Golf gegaan. Dit werd de Golf 7 R. Net zoals met mijn vorige twee Golfs had ik een aantal vereisten, dit waren: origineel Nederlands met een lage kilometer stand inclusief NAP, weinig eigenaren en een schuif-/kanteldak. Uiteindelijk vond ik dus mijn huidige Golf 7 R met 35.000 kilometer uit 2015 in de kleur Lapiz Blue, welke ook nog helemaal origineel was.

Afbeelding

Wat is er aan mijn Golf R gedaan?
Toen ik de Golf R kocht was deze compleet standaard, degenen die mij iets beter kennen weten dat dat niet lang zou duren. En dat was ook zo want voordat ik deze R kocht had ik al het e.e.a. thuis liggen qua performance onderdelen. Zodoende kon ik in de eerste dagen dat ik de R in bezit had ook gelijk alles monteren. Dit had natuurlijk ook een reden aangezien ik zo snel mogelijk voor stage 2 tuning wilde gaan aangezien ik al 391pk gewend was van mijn 6 R. Na alle benodigde onderdelen voor de stage 2 tuning te hebben gemonteerd ben ik direct naar JD Engineering gegaan. Het streven was om die 400pk grens te over scheiden en dat is gelukt. Het resulteerde in 406pk en 546Nm. Ik zal een kleine opsomming geven wat ik allemaal heb aangepast aan mijn 7 R:

Afbeelding

- Zwarte Pretoria velgen
- VW Racing R600 Cold Air Intake
- VW Racing High Flow Turbo Elbow
- VW Racing Turbo Muffler Delete
- VW Racing Turbo Inlet Hose
- VW Racing Verlagingsveren
- Bull-X Downpipe 3 inch (katloos)
- Eigen ontworpen en gemaakte einddemper 3.5 inch.
- Ferodo DS2500 remblokken rondom
- VW Clubsport S remschijven
- Goodridge staal gevlochten remleidingen
- Logo’s zwart uitgevoerd inclusief al het overige chroomwerk
- Oettinger achterspoiler
- Maxton Design frontsplitter
- Maxton Design side skirts
- Maxton Design diffuser
- R logo’s op de naafkappen, ventieldoppen etc.
- Booskijkers
- DSG flipper extensions

Wat wil ik nog aan mijn Golf R doen?
Snelheid wend heel erg zoals ik reeds aangaf en dat is na een half jaar bij mij helaas ook wederom het geval. De laatste weken/maanden speelt het ook steeds meer in mijn hoofd om voor stage 3 te gaan, oftewel een andere turbo. Dit is iets wat er waarschijnlijk ook gaat komen. Verder heb ik een hele waslijst met wensen. Zo mis ik mijn schaalstoelen welke ik in de 6 R wel had zitten. Des te meer aangezien ik vaak op het circuit rijd is dat gewoon een must. Andere wensen zijn een rolkooi, remklauwen laten spuiten in Lapiz blue of Porsche geel, onder de motorkap alles laten spuiten qua motorafdekplaat, luchtfilter etc. zoals ik bij mijn 6 R ook had gedaan en eventueel een big brake kit.

Afbeelding

Op welke meetings ben ik te vinden?
Met de R ben ik op heel wat meetings/evenementen te vinden door het jaar heen. Hier valt eigenlijk alles onder, uiteraard de GTI forum meetings maar ook Season Drive evenementen, Cars and Coffee meetings, DutchCarTour, SuperCar Sundays (inclusief circuit rijden) en net zoals mijn voorganger van deze rubriek Mark al aangaf, de bekende Nürburgring ritjes. Het leuke van dit soort evenementen en meetings is dat je nooit alleen bent en er altijd wel met een aantal bekende opgereden wordt. Dit maakt zo’n dag helemaal geweldig. Verder krijg ik naderhand veel foto’s en video’s doorgestuurd van mensen die mij ‘gespot’ hebben, dat is altijd gaaf om terug te zien. Op YouTube zijn er dan ook genoeg video’s terug te vinden waar mijn R in beeld komt of aanwezig is qua geluid.

Mochten jullie het leuk vinden dan kunnen jullie op mijn Instagram alles terug zien en volgen wat ik zo al doe met de Golf. Mijn account is: Nigel_GolfR (https://www.instagram.com/nigel_golfr/)
Wie weet tot een volgend event!


 • Sponsor acties
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht

 • Partners/sponsors

 •  Google Ads


 •  Statistieken
 • Aantallen
  Aantal berichten 158172
  Aantal onderwerpen 12582
  Totaal Aankondigingen: 0
  Totaal Stickies: 37
  Totaal Bijlagen: 0

  Onderwerpen per dag: 4
  Berichten per dag: 51
  Gebruikers per dag: 1
  Onderwerpen per gebruiker: 3
  Berichten per gebruiker: 41
  Berichten per onderwerp: 13

  Aantal leden 3857
  Ons nieuwste lid is talabani